nedeľa 29. júna 2014

Workshop šatkovania v Živici



1.júla budeme s Agátkou a Inkou opäť učiť šatkové úväzy. Viac informácií nájdete tu.

Na fotke z minulého leta je Inka asi mesiac staré bábätko ukryté bezpečne v maternici. Teraz bude aj ona lektorka. Teším sa na všetkých rodičov, ktorí prídu a s láskou spomínam na minuloročné maminky a Matúša, otca statočného. Príďte!

 An invitation to the workshop about carrying and wrapping babies on July 1.



sobota 28. júna 2014

Do rúčky / Fits a tiny hand + giveaway

To malé telíčko sa s tráca v našom veľkom svete. Občas sa prichytím pri tom, že na ňu takmer zabudnem (od počtu 2 cítim opodstatnenú potrebu pri odchodoch a príchodoch naše deti počítať). Ale tie oči a tie ruky! Dychtivo hltajú mňa, predmety, Agátku, ocka a jasne dávajú najavo, že sú aktívnou súčasťou tohto sveta.

V štyroch mesiacoch mozog zdravého dieťaťa dozreje do schopnosti integrovať vnemy jednotlivých zmyslov do informačného celku - zrakom sleduje zdroj zvuku, cielene chytá predmety, vizuálne zaujímavé veci skúma aj orálne, zvukové hračky vášnivo ohmatáva, atď.

Stačí chvíľu bábätko pozorovať. Čo má rado? Zvuky? Textúry? Kontrasty? Tenké šnúrky? Šuštiace IKEA vysačky? Aká hračka by ho potešila?

Inkina najobľúbenejšia "hračka" je ľudská tvár. A na druhom mieste sú tieto jednoduché hračky, ktorých príprava stojí len pár minút.


Vyhlasujem prvý giveaway. Jednu z nasledujúcich hračiek rada vyrobím pre vaše bábätko - stačí, ak napíšete koment za týmto článkom, napíšete ktorú hračku by ste chceli a prípadne obľúbenú farbu. Z komentárov budem losovať 20. júla.

The tiny body could be easily overlooked, but those eyes and hands are so hungry to see, touch and explore the world. Inka's favorite toy is a human face and the next beloved are these grasping toys.
What does your baby like? Contrasts? Ribbons? Bells? Textures? What toy would she enjoy? 
I would like to announce an internationally open giveaway. If you are interested, please chose one of the following toys, leave a comment and I will randomly draw the winner on July 20.


korálky a húsenička / beads and a caterpillar
putá / handcuffs
vážka / dragonfly