streda 2. decembra 2015

Adventné ponožky / The socks of advent

Keď som bola malá, naša maminka ušila krásne vrecúška na adventný kalendár a až do našich postupných odchodov z domu ich plnila adventnými dobrotkami. Aj ja by som nám celkom rada ušila vrecúška. Pamätám si jeden advent, mohla som mať asi 8 rokov, kedy som napiekla orechové koláčiky a vyrobila im papierový obal s 24 okienkami. Už tie 4.decembra boli tvrdé sťa kameň, no tuším aspoň ocko ich verne chrúmal až do Vianoc.

U nás sa ale každoročne na nohách nášho pedagóga zjaví nutná potreba nových ponožiek. Predsa, schody a učiteľský exhibicionizmus na hodine si pýta svoju daň. A tak už sa to stalo tradíciou, že náš adventný kalendár vyzerá takto nejako:

It was a tradition in our childhood home - mom preparing charming and tasteful advent surprises in 24 handmade fabric pockets.

Our new family tradition is built on the returning need of socks every year though: 



Tento rok tu máme dve cukrachtivé malé dievčatá, a tak som stavila radšej na ich inú vášeň, vášeň vyrábať. Zatiaľ si vytiahli farebné lepiace pásky, reliéfne pečiatky, ktoré používame pri práci s hlinou, dve zvieratkovské tetovačky a nejaké nálepky. Dosť na dva dni, nie? Dnes ma totižto z mojej psychohygienickej chvíle pri šijacom stroji vytrhol ich sprisahanecký chichot v obývačke. Kým som prišla, mali rozbalené balíčky na najbližšie štyri dni. Povzdych. A tak nás najbližšia plná ponožka čaká až 7.decembra. Ale nejde o gate.

The socks are filled with small creative materials, decorative tapes, stickers, stamps for clay crafting and such. My short parenting break at the sewing machine today was interrupted by their quiet giggles. Before I could react, sock packets for the following 4 days had been emptied... Sigh. The next full sock will be on the December 7th. Not that terrible actually.






8 komentárov:

  1. váš kalendář je perfektní!!já takhle našla chichotající kluky včera...ale bylo to proto, že frantík oběvil sudokrem ve skříni a ládoval se jím a pomazal peřiny a deku:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. skvely napad s tymi ponozkami! paci sa mi vas obsah zatial :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sára si taky vyplenila svůj kalendář na několik dní dopředu. Ale to jsme očekávali. :-) Přejeme vám klidný adventní čas.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nahodou to bola celkom dobra prilezitost pre dosledkovu vychovu...

      Odstrániť
  4. A proto plním adventní kalendář až v noci, jen na další den:) Ponožky jsou skvělé!

    OdpovedaťOdstrániť