streda 20. augusta 2014

Pit pottery

Po dvoch rokoch snívania sme skúsili výpal keramiky v zemi. Krásne, začmudené a tajomne pôsobiace kusy keramiky sme vytiahli zo zeme hneď, ako sa aspoň na pár sekúnd dali udržať v dlani. Horúce a nesmierne krehké. Veľa informácií sme našli v nádhernej knihe Jamesa Watkinsa Alternative Kilns and Firing Techniques.

Ešte to nie je celkom ono. Sused Kamil z kopaníc však vraví "Treba to všetko skúšať," tak teda skúšame ďalej. Nabudúce spravíme hustejšiu glazúru a oheň založíme o kúsoček nižšie.

Ešte nás tiež čaká leštenie včelím voskom. Kamil ho vytiahol niekde z čarovného vrecka a na oplátku si pýtal len radu ohľadne výroby murovanej pece na chlieb - je lepšie postaviť komín vpredu, či vzadu? Jedni vravia tak, druhí naopak. Neviete náhodou?

Pit pottery after two years of dreaming. We still need to figure some things out. I am in love with
Alternative Kilns and Firing Techniques by James Watkins and we surely plan to dig deeper into the topic. The pottery came out so beautifully dark and mysterious.



leštenie a natieranie Terra sigillatou/ burnishing and applying the terra sig
popolník Ježiš sediaci pri studni, ktorý vyrobil náš priateľ Fero/ an ashtray Jesus sitting on the well made by our friend Fero









2 komentáre:

  1. ó, tak tak toto je veľmi tajomné, škriatkovia, permoníci z takých určite jedia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyzeraju trochu, akoby ich pouzivali na nejake temne ritualy...

      Odstrániť