streda 20. augusta 2014

Karafiáty / Pinks

Stovky malých kúskov papiera. Najprv boli všade. Teraz ich Agátka dokáže rovno spod čepele nožníc nasmerovať tam, kam chce. Vlasy a nechty si strihá tiež, ale o tom radšej písať nebudem.

Tie papieriky napríklad nosí potom so sebou v krabičke alebo v obálke ako poklad. Senzitívne obdobie pre malé objekty, Maria Montessori to vystihla nádherne. Fialové a ružové kúsky sú najcennejšie.

Tak sme si vyrobili aj karafiáty. Zopár kruhov papiera nastrihaných v lúčovitých zástrihoch. Prederaviť v strede (alebo tam, kde zostalo pevné miesto), nasunúť na paličku, popritláčať a vyformovať. Nakoniec zafixovať lepiacou páskou.


Paper stripes cut into tiny pieces. Hundreds of them - they make me think of  Maria Montessori's Sensitive Period for Small Objects. Agatka cherishes them and carries them in an envelope or a box.

I enjoyed Agatka cutting and making Pinks (Dianthus). We simply used a couple of paper circles, a tape and wooden sticks from the garden.








2 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Zatulala som sa k Vam na blog a naucila sa od Vas, ze sa da lahucko tlacit obrazky na textil To je krasa, vdaka za napady a tutorialy. Nech sa Vam dari.

      Odstrániť