sobota 3. januára 2015

Plstenie/Felt





Pôvodne, ešte niekedy v polovici decembra, som mala v pláne napísať príspevok s názvom „Asi mám už veľké deti, alebo čo“, s víťazoslávnou emóciou votkanou do textu, keďže sa mi podarilo niekoľko večerov po sebe plstiť. Vznikli tak tieto čižmičky na zimu pre Inku, ktoré teraz dennodenne nosí, keď sme vonku a ona je v šatke. Názov mi však zhorkol v ústach skôr, než som ho použila, lebo poslednú noc, keď som plstila do druhej, Inka vstala o pol tretej, takže ráno prišlo skôr, než začala noc. Ale aj tak je to fajn, občas niečo už zvládnuť, okrem prania plienok, varenia a umývania riadov. A niekedy by som bola rada, keby som zvládala aspoň tie riady, pranie a varenie...

http://www.goforfelt.com/
Plstenie je prenádherná technika a rada by som vám odporučila webovú stránku odvážnych slovenských umelkýň, ktoré touto technikou dokážu čarovať:




I made felted boots for Inka and for a few days I intented to write a blog post about how the girls must have grown up such an important bit, as I FELT in the evenings! However, the last of the felting nights ended at 2 a.m. and Inka's morning started at 2:30 a.m., so I humbly write this post – the girls are still little and there are many days when I would be happy just to manage the daily tasks of washing the diapers, cooking and doing the dishes. 

http://www.goforfelt.com/But FELTING! That is something! Please check out the website of these brave Slovak artists whose felting comes close to magic:

5 komentárov:

  1. tak to je teda parada, ako z laponska! ako je to plstene? na sucho, ci na mokro? aj gombiky su dobre.
    prajem dievcatam pokojny spanok a tebe vela trpezlivosti.
    to nocne tvorenie poznam - a potom mam cez den vycitky, lebo ked som dlho nevyspata, som nervozna. je to doslova ukradnuty cas.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mimi, perfektne. A vyborne nafotene na tom snehu. Nadhera!

    OdpovedaťOdstrániť