piatok 27. marca 2015

Obľúbené miesto / Favorite place

V hojdacom kresle na balkóne. Všetko ustalo. Ešte aj zajac si ľahol a jahňa spolu so mnou vdychuje vánok prúdiaci k nám z kvetmi zaliatej záhrady. Spiacim dievčatám do sna vstupujú trilky drozda na dvore. (Kuchyňa je čistá a obed bol lahodný.)

On the rocking chair with breeze in the lamb's and my own face. With the smell of bloom in our garden. With the blackbird's melodies flowing into dreams. (The kitchen is clean after a delicate lunch.)


Jediná hrozba je na chvíľu sa vzdať svojho obľúbeného miesta. Pokochať sa pohľadom na jarnú trávu a zvyšný statok. Privilegovaný stav pohody a vŕzgavého uspávajúceho hojdania je krehký a nie som jediná, komu vyhovuje.

The only danger would be leaving the rocking chair and risking sharing it. The sight of young grass and our livestock is so irresistible though!

Ovce, sliepky a kozičky v záhrade sa zdajú byť v poriadku. Teda, počkajte...

The sheep, hens and goats down in the garden are well. Oh. Wait...


Privilegovaný stav ticha sa o chvíľu prehupne do dynamickej bdelosti s deťmi uprostred petržalského sídliska. Tak ale ten drozdí spev zostane. Aj balkón máme dokonca. Prajem Vám krásny deň a ako sa dnes máte?
 
Deduškovi nášmu ďakujem za krásny domček pre bábiky, s ktorým sa môžeme hrať a za možnosť zariaďovať si NEJAKÝ interiér podľa svojho srdca.

The precious quiet hours of afternoon nap will soon change into a dynamic time with girls awake. In the middle of urban neighborhood. The blackbirds stay. 

Thank you, dad, for this beautiful house (for me) to play with. 

4 komentáre:

  1. Krása - a verím, že medvede šli len na zdvorilostnú sobotnú návštevu a poobedňajšie medové rezy? (My máme v obývačke hojdacie kreslo, ale asi ho už definitívne obsadili malí mačací votrelci, vytvorili na ňom hniezdo z nepovysávateľnej vrstvy chlpov...)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som asi tiez chcela take naozajstne kreslo. A podelila by som sa on mozno aj s tymi medvedmi.

      Odstrániť
  2. Z nasej skatule s autickami vam posiela pozdrav presne taka ista macicka ako ta co byva na vasom prvom poschodi.
    Mavajte sa
    Slava a spol.

    OdpovedaťOdstrániť