streda 25. marca 2015

Susedské vítanie jari / Spring celebration

Odmlčala som sa na dlhšie, pretože som nevedela myslieť na nič iné, než na veci susedské. Ani spätne neviem, či ma viac zamestnávala organizácia susedského stretnutia alebo to vnútorné napätie z toho, že niečo takéto sa tu u nás za domom má udiať. Oscilujem medzi pocitom komfortu v anonymite sídliska a túžbou po vzájomnosti. Na chvíľu iste zvíťazila tá vzájomnosť, najmä vďaka Zuzke a Janke, ktoré boli zárukou, že moje pochybnosti nezmaria celý plán. A tie vaše koláče!!

Štrúdľa, muffinky, slaný koláč a cookies, čaj, hrnčeky, kvietky, hrachové semená, lopatka a motyka, sviečky a lampióny. A pár ľudí, ktorým nie je ľahostajné, kde žijú. Ďakujeme!

I haven't posted for some time as I could not keep my mind on anything but the Spring Celebration in our neighborhood. I dance between comfortable anonymity of the city and the desire to create a community. The desire won this time, thanks to Zuzka and Janka. It is good to spread the desire in order to overcome one's own doubts.

Strudel, muffins, cheese pie, cookies, tea, mugs, flowers, pea seeds, shovel and a hoe, candles and lanterns. And most of all, the people who care about the space they live in. Thanks tons! 



5 komentárov:

  1. parada miri, snad sa aj my tu niekedy zmobilizujeme :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Leni, ved ste blizko. Nabuduce mozeme spravit nejake sirsogeograficke petrzalske mecheche. No a este tu komunitnu zahradu spustit nejako...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásny blog, v každom príspevku múdrosť, v každom slove láska. Vďaka za krásny čas pri čítaní, za inšpiráciu a dodanú silu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, Lucia. Take slova dodaju radost do dalsieho pisania.

      Odstrániť
  4. Krásny blog, v každom príspevku múdrosť, v každom slove láska. Vďaka za krásny čas pri čítaní, za inšpiráciu a dodanú silu.

    OdpovedaťOdstrániť