pondelok 31. marca 2014

Hmatové pexeso pre Hanku / Tactile memeory game for Hanka



Naša neter Hanka mala narodeniny. Tento darček nie je práve najlepšie "ušitý" pre dvojročného človeka, ale doma získavam dojem, že mnohé hračky sa dajú zmysluplne využiť aj oveľa skôr, než dieťa dokáže zvládnuť ich zamýšľaný účel, tu napríklad cez obliekanie si okuliarov, hľadanie dvojíc s otvorenými očami, ukladanie a vykladanie štvorčekov z krabice, skladanie obrazcov z látky. Viac nápadov by možno ukázalo dieťa pri hre.

It was our niece Hanka's second birthday. This gift would suit better an older child, but I do think that children's ability to meaningfully use a toy that is not yet within their developmental range of ability, finding new partial ways of how to play and get ready for the next stage of

Krabička obsahuje dvojice zodpovedajúcich textilných štvorcov. Sú začistené endlovaním. Jednotlivé látky majú výrazné textúry, od krajky, cez kožu až po organzu. 

The box is filled with matching fabric squares of different textures (lace, leather and organza, etc.) and seamed edges.



Hitom hry sú dvojvrstvové filcové "okuliare", ktorými si hrajúci zakryje oči. Do tejto konkrétnej krabičky (pôvodne od čaju) sa vošli okuliare detskej veľkosti.

The fun part comes with felt blindfolds. The wooden box (tea box, originally) offered a perfect fit for the child-sized blindfolds.




Materiál:
drevená krabička
8 rôznych látok výrazných na dotyk
látku na okluliare, ja som použila 2 vrstvy filcu rôznych farieb

wooden box

8 different types of fabric 
felt for the blindfolds (I used two layers made of two different felt pieces)


Podobnú realizáciu som našla na stránke La Pantigana. Pekné a realizovateľné nápady na hmatové pexeso môžete nájsť aj na blogoch Muita Ihania,Teach Beside Me a All Our Days.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára