štvrtok 23. októbra 2014

"Nemôžeš sa celý rok rovnako obliekať!"

Po Inkiných vysokých horúčkach nám dobre padlo pár teplých dní na začiatku týždňa, počas ktorých som sa cítila ako na jar - znovuzrodená a plná nádeje. V lesíku sme stretli veveričku aj ďatla, straky nám ledva uvoľnili cestu cez chodník, také boli sebavedomé. Takmer som uverila dojmu, že je apríl, že už bude len krajšie a krajšie.

A tak som si spomenula na jeden rozhovor s mojím otcom z konca mája:
Ja: Ako rýchlo prišlo to leto. Ešte predvčerom bolo chladno.
On: A hneď bude po ňom! Už len jún, júl a august.


Počítajúc na prstoch vystihol podstatu stredoeurópskeho podnebia v jeho trojmesačných sezónach. No prišlo na jeho slová. Počas ochladení v auguste na mňa niekoľkokrát veľavýznamne pozrel a povedal: "A je po lete!"

Okrem jeho schopnosti v každej situácii rozpoznať aspoň kúsok tragédie je to však tiež nesmierne láskavý muž, otec a deduško. Pochádza od neho tiež veta z nápisu tohto príspevku.


Koniec ódy na môjho otca. Vlastne je nám teraz nejako ťažko, tak je tiež ťažké písať na blog. Sme unavení z chorôb a ekzémov, slabého spánku a neexistujúceho času na psychohygienu. Ale je nám aj veľmi pekne.

"Som egelitná," znie tu takmer každý deň, keď sa Agátka vyfintí do nejakých šiat a v zrkadle vidí svoj elegantný odraz. Skúša si zapínať gombíky. Jej záujem o obliekanie sa však pomaly vytráca a tak tu je ešte jedna labutia pieseň - magnetická obliekacia bábika. Je totálne amatérska, ale veď si nakreslite svoju, aj tak sa deťom najviac páčia kresby ich vlastných rodičov.

obliekacia bábika na stiahnutie (2xA4)

Pri lepení na magnetickú fóliu ma prekvapili polarity. Treba šaty aj dievčatá nalepiť orientované jedným smerom, lebo inak spolu nebudú držať. Najľahšie je prilepiť na fóliu nerozstrihaný kúsok pokresleného papiera a z neho následne vystrihnúť jednotlivé šatočky. Kresby si môže drobček vyfarbiť. Agátke som ešte dorobila aj látkové doplnky. Nech sa páči. A nech je dobre aj vo vetre. Nemôžeme sa predsa celý rok rovnako obliekať!

 

6 komentárov:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. alebo obliekacia panenka z mojho oblubeneho blogu www.zlesa.blogspot.com http://1.bp.blogspot.com/-yo1kRUQX_pU/TtKroKjs0SI/AAAAAAAAAF0/zG5g-wdOj3U/s1600/doll_1.jpg

    OdpovedaťOdstrániť
  3. este ze je stary otec obdareny tolkymi vnucatami (najma vnuckami :)!
    blog z lesa dobre pozname, mame doma od slnko, ktore nam presvetluje chodbu a mne zlepsuje naladu.
    veta:... schopnosti v každej situácii rozpoznať aspoň kúsok tragédie... made my day! :D
    a konecne niekto, kto zdiela moju lasku k letu, vsade naokolo same ody na jesen :)
    prajem vam, aby ste dobre zvladali tazke dni.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jesen bez moznosti vylozit si nohy pri teplom caji a knizkou nahradit zvycajne povinnosti... uz nie je tym, cim byvala :-)

      Odstrániť
  4. miriam, kde si kupila tu foliu? prakticka otazka...velmi su krasne tieto tvoje napady. krasne. dakujem ti za ne!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veron, vdaka za koment! Tu je link na magneticku foliu:
    http://www.neomag.cz/cz/katalog/magneticka-folie/magneticka-folie/magneticka-folie-0-75mm-samolepici/?from_katalog=1,razeni,

    OdpovedaťOdstrániť