sobota 26. augusta 2017

Brown Bear, Brown Bear, What Do You See?

V Prečítanom lete sa tento týždeň číta o zvieratách.
Jednou z našich obľúbených zvieracích kníh je Brown Bear od Erica Carla a Billa Martina. Bill Martin je majster slova. A ilustrátor Eric Carle je čarodejník, ktorý vkladá živé tvory do kníh a tie po nociach, keď nám pri zaspávaní kniha unaveným skĺzne popri posteli na zem, vyskakujú a plazia sa von. Určite od neho poznáte Nenásytnú húseničku.

Takto pred tromi rokmi som bola sama na chalupe s dievčatami. Tam je tma tmúca, žiadne pouličné lampy. Pod drevenými trámami som raz zaspávala v objatí s Agátkou a miniatúrnou Inkou. Znovu a znovu sme čítali o hnedom medveďovi, až sa z toho odrazu vyvinula uspávanka.

Kopanice sú krásne. A kopanice s priateľmi sú trikrát tak krásne. Tu sme u Pavly, Daniela a Adama nahrali teda túto pieseň o hnedom medveďovi, ktorá má vďaka Danielovej gitare a spevu niečo úplne iné v sebe, než vtedy v tme pod čiernymi trámami. Ďakujem a nech sa páči!


(Text knihy sa dá spievať aj na melódiu Twinkle Twinke Little Star, ak by sa vám to tak viac páčilo.)

5 komentárov:

  1. To je krásne! Keď som kedysi dáávno učila anglinu, Brown bear bola vďačná kniha, aj na slovíčka, aj na gramatiku, aj na divadielko a teraz vidím, že sa dá aj zhudobniť. To určite ešte niekedy využijem.



    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vilma na vas fici, a to som musela Brown Bear vyhrabat, lebo bol kdesi na spodku skatul. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miriam milá, vracím se sem ti napsat, že jsem tuhle písničku ke knížce začala zpívat na svých hodinách angličtiny a děti ji milují, i u nás doma se už měsíc drží jako nejoblíbenější zpívací a poslouchací písnička. Ty vaše hlasy s kytarou k nám přináší pokojnou atmosféru a krásně hladí. ♥

    OdpovedaťOdstrániť